طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصل با طعمی بینظیر (مهمانپسند و خوشعطر!) | ماناو شیراز
بعضی غذاها فقط غذا نیستند. مثلا کلم پلو شیرازی.
یکجور نوستالژیِ بخارپز است. بوی کلم تفتخورده که با ترخون قهر و آشتی کرده، گوشتهای قلقلی که با احترام خاصی روی برنج مینشینند و دَم میکشند، و مادری که زیر لب میگوید:
«کسی سالاد شیرازی درست کرد؟»
کلم پلو شیرازی، قصهایست که هر بار از اول شنیدناش، مزه میدهد.
و اگر با کلم تازه یا حتی منجمدِ بدون دردسر ماناو شیراز پخته شود، این قصه به پایان خوش میرسد.
مواد لازم برای ۴ نفر
ماده لازم | مقدار |
برنج | ۴ پیمانه |
کلم قمری ماناو | ۲ عدد متوسط یا ۵۰۰ گرم منجمد |
گوشت چرخکرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
سبزی کلم پلو (تره، ترخون، شوید، ریحان) | ۲۰۰ گرم |
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه | به مقدار لازم |
اگر وقت نداری، کلم قمری منجمد ماناو شیراز همون چیزیه که دنبالش هستی. آماده، تمیز، بیدردسر.
طرز تهیه کلم پلو شیرازی اصل
۱. آمادهسازی کلم
کلمها رو ریز خرد کن، تو ماهیتابه با کمی روغن، نمک و زردچوبه تفت بده.
بذار اون بوی مخصوص که فقط تو شیراز میشه پیداش کرد، خونهات رو پر کنه.
اگر از کلم منجمد ماناو استفاده میکنی، نیازی به شستن و خردکردن نیست. فقط بریز و تفت بده.
۲. گوشت قلقلی
گوشت رو با پیاز رندهشده و ادویهجات ورز بده. کوفتههای کوچولو درست کن.
تو ماهیتابه بچین و با عشق سرخشون کن.
نذار زیادی برشته بشن، اینا باید نرم بمونن تا با برنج رفیق شن.
۳. سبزی معطر
سبزیها رو ریز خرد کن و کمی در روغن تفت بده.
نه زیاد که بسوزه، نه کم که خام بمونه.
ترخون رو نازکتر بگیر. اون قلب طعم این پلوئه.
۴. لایهبندی و دمکردن
در قابلمهات یک لایه برنج، یک لایه کلم، بعد سبزی و کوفته قلقلی بچین.
همینطور ادامه بده تا تموم شه. ته دیگ یادت نره، اون هم بخشی از خوشبختیه.
بذار پلو دم بکشه؛ مثل انتظار شیرین برای چیزی که میدونی قراره خوب باشه.
فوت و فنهای کلم پلوی شیرازی خوشمزه
- ترخون تازه مرز بین یه غذای معمولی و یه شاهکار شیرازیه.
- اگر کلم تلخ بود، یه دور بجوشون و آبکش کن.
- کوفتهها رو خیلی کوچیک نکن که از توی برنج ناپدید نشن.
سالاد شیرازی: یار همیشگی کلم پلو
خیار، گوجه، پیاز، نعناع خشک، آبلیمو و نمک.
این سالاد، اون پارتنریه که کلم پلو همیشه منتظرشه. ساده اما رفیق قدیمی.
چرا کلم ماناو شیراز؟
- بدون مواد نگهدارنده یا طعمدهنده مصنوعی
- آماده، منجمد، تمیز و مقرونبهصرفه
- ارسال سریع و بستهبندی شده با رعایت بهداشت
اگر وقتت کمه ولی دلت غذای اصیل میخواد، کلم قمری منجمد ماناو یه انتخاب حرفهایه.
حرف آخر
کلم پلو شیرازی فقط یک غذا نیست. یه بخشی از فرهنگ جنوبه، یک قصه با طعم و عطر و حس خوب. اگر دلت میخواد این طعم رو تو خونهات زنده کنی، لازم نیست از صفر شروع کنی. کلم سر سرخشده منجمد ماناو شیراز رو بگیر، راحت، سریع و مطمئن و یک غذای بینقص بپز.
سوالات درباره کلم پلو شیرازی
-
کلم پلو شیرازی با کلم برگ بهتره یا قمری؟
هر دو خوبن. کلم قمری لطیفتره و بوی کمتری داره. اگر برای مهمونی میپزی، کلم قمری انتخاب بهتریه.
-
کلم پلو شیرازی با مرغ هم خوشمزه میشه؟
آره، مرغ ریشریششده هم میتونه جای گوشت قلقلی رو بگیره، مخصوصاً اگه دنبال گزینه سبکتری هستی.
-
برای ۴ نفر چقدر کلم لازمه؟
دو عدد متوسط کلم یا حدود ۵۰۰ گرم کلم منجمد ماناو کافیه.
-
میشه سبزی خشک هم استفاده کرد؟
میتونی، ولی سبزی تازه مخصوصا ترخون، عطر بینظیری به غذا میده که تو خشکها نیست.
چقد خوب و کامل توضیح دادی ، طرز تهیه آش شیرازی هم بذار